marți, 2 septembrie 2014

ADEVARUL DESPRE AGRESORI SI AGRESIUNI

De fapt TOATA UCRAINA ar trebui, dupa gandirea lui Piotr Poroşenko sa fie declarata organizatie terorista, la reciprocitate, nu? Dar ia priviti CUI cere Poroşenko aceasta categorisire? Interesant nu?
Mai mult gasiti aici: 
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_09_01/PoroSenko-va-cere-SUA-sa-declare-republicile-Lugansk-Si-Donetk-organizatii-teroriste-5689/
De ce nu face el PLANEGERE PENALA la Tribunalul international de la Haga? Ii este teama ca va fi el si camarila declarati infractori inclusiv pentru MH-17? Greu dupa cum functioneaza si acest organism dar ... lumea se mai schimba si in bine nu numai in prostie. Si poate intelege si NEVOIA de acceptare si stimularea fluxului ajutoarelor UMANITARE pentru evitarea catastrofei umanitare si intaurare a PACII. A lovi insa tintit sursele de utilitati – apa, energie, azile de batrani, scoli spitale, biserici cu armament greu de artilerie rachete si aviatie inseamna in mod vizibil GENOCID prin crearea de suferinte extreme unei colectivitati civile.
Se vede ca nu exista pregatirea militara necesara unei analize sau gandiri convergente cu normele juridice actuale unanim acceptate la cei mai multi dintre politicieni si "guristii" lor din media.
Nu va ambalati daca nu stii sa faceti distinctie intre tactica, actiuni operative, strategice si din teatrele de actiuni militare si toate astea sub o analiza de GEOPOLITICA ce include in mod intrinsec si geostrategiile actiunilor militare. Asadar numai DOCTRINELE elaborate fac posibila dezvoltarea si aplicarea si a acestor actiuni militare specifice si, TOATE actiunile, integrate in DOCTRINA POLITICA, doctrina ce sub impactul necesitatii actualizarii legilor razboiului este vizibil depasita astazi de situatiile concrete.
Dar hai sa incercam sa definim AGRESORUL si AGRESIUNEA pentru ca sa armonizam notiunile privind aceste ACTE ALE AUTORITĂŢILOR MILITARE prin glasul POLITICULUI, denumite de doctrină ACTE DE COMANDAMENT CU CARACTER MILITAR si care sunt exceptate de la controlul puterii judecătoreşti nationale, dar sunt supuse, in cazuri normale si nu politic masluite, LEGILOR INTERNATIONALE ALE RAZBOIULUI.
Veti observa daca studiati, ca NU SE MAI POATE DEFINI in toate situatiile AGRESORUL si nici AGRESIUNEA deoarece complexitatea identificarii normelor juridice a acestor elemente specifice ce implica exercitarea unor acte de comandament specifice cu caracter militar si in baza lor si declaratiile politice si diplomatice lansate in spatiul public sunt NEELUCIDATE chiar de dreptul international privind clarificarea si ACTUALIZAREA LEGILOR RAZBOIULUI.
AGRESIUNEA si AGRESORUL au capatat subtilitati extrem de fine, disipate in forme ingenioase de evitare a depistarii lor juridice incriminatorii si care nu se mai regasesc in notiunea clasica de AGRESOR si AGRESIUNE si uneori nici ca infractiune. Acesta este si motivul pentru care se incearca, inca fara succes, a defini armonizat criminalitatea informatica spre exemplu, si nu numai, si a identifica si retine, sub aspectul incalcarii NORMEI JURIDICE DEFINITE si unanim acceptate, infractiunile certe ale unui posibil AGRESOR ce a comis o AGRESIUNE. Agresiune unanim definita ca si norma juridica internationala, in normele asimilabile TIPURILOR NOI DE RAZBOI.
Pornind de aici este cred de acum usor sa identificati si alte forme de razboi cum ar fi cel economic, energetic, vamal, ecologic, geologic, astrofizic (dirijarea speciala a caderii unor obiecte cosmice), meteo etc.etc. amplificate declarativ-psihoagresiv si sa vedeti daca exista sau NU EXISTA norme juridice internationale coercitive sau, pur si simplu faptele sau doar declaratiile se invoca MACHIAVELIC neconform cu normele real existente.
De aceea astazi se aduce in derizoriu NORMA JURIDICA lansand POLITIC afirmatii neconforme normelor unanim acceptate, acuzatii ce nu se sustin infractional si nici faptic armonizate cu legea. Doar politic ele fac valva si ... atat mai ales daca nu se declanseaza si AGRESIUNI identificabile normativ.
Mai grav este atunci cand prin cauze politice se INCALCA cu tupeu LEGEA chiar si in NORMELE existente, inclusiv Constitutiile statelor.
IN ESENTA CAUZELE ORICAREI AGRESIUNI SUNT INTERESELE PUR ECONOMICE ALE AGRESORULUIhttp://icepaliga.blogspot.ro/2014/03/date-despre-economia-lumii-sua-si-ue.html

DATA: 02-septembrie-2014
Lt.col.retragere
Ioan CEPALIGA

ioancepaliga@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu